dimecres, 11 de juny de 2008

MAUS

Maus és la biografia i el testimoni de Vladek Spiergelman, un jueu polonés supervivent dels camps d'extermini nazi, contada a través del seu fill Art, un dibuixant de còmic que vol deixar memòria de l'aterradora persecució que varen sofrir milions de persones a l'Europa de Hitler.
La gran proesa d'aquesta obra és aconseguir explicar la tragèdia de la Història- en majúscules-, a través de la historieta -minuscules i diminutiu. Com diu el pròleg "Aquest és el darrer conte de supervivents, i també dels infants que d'alguna manera sobreviuen malgrat els supervivents".

"El cert és que Maus és un llibre que no es pot deixar, ni tan sols per anar a dormir. Quan dos dels ratolins parlen d'amor, et commouen, quan sofreixen, plores. A poc a poc, a través d'aquest petit conte que inclou patiment, humor i les proves de la vida diària, quedes captivat pel llenguatge d'aquesta vella familia de l'est d'Europa, i atrapat pel seu ritme gradual i hipnòtic. I quan acabes Maus et sents infeliç d'haver abandonat aquest món màgic (i sospires per la seqüela que t'hi farà tornar)..." Humberto Eco

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Postaleta "tropo bella" desde toscana,merci,mes,mes.....el 2 de juliol arrivo per la comarca i em kedare tot el mes,estaras per aki?un petonas i fins aviat!!

Enric ha dit...

Una obra mestre aquest llibre-còmic, no l'he llegit, però està a la llista de pendents!

Vaig llegir un manga anomenat "Hiroshima", d'un supervivent de la bomba nuclear, es va salvar perquè li va caure un mur a sobre...molt interessant també!

Anònim ha dit...

華麗夢想,
夢世界,
酒店經紀,
酒店工作,
酒店上班,
酒店打工,
禮服酒店,
禮服公關,
酒店領檯,
華麗夢想,
夢世界,
酒店經紀,
酒店工作,
酒店上班,
酒店打工,
禮服酒店,
禮服公關,
酒店領檯,
華麗夢想,
夢世界,
酒店經紀,
酒店工作,
酒店上班,
酒店打工,
禮服酒店,
禮服公關,
酒店領檯,
華麗夢想,
夢世界,
酒店經紀,
酒店工作,
酒店上班,
酒店打工,
禮服酒店,
禮服公關,
酒店領檯,
華麗夢想,
夢世界,