dimarts, 8 d’abril del 2008

Llibre UBUNTU de Nicolás Valle

Ubuntu. Estimada terra africana és un conjunt de viatges i reportatges sobre la història contemporànea del continent negre, ordenats en un fil narratiu que els dóna vivacitat extraodinària. Rere el model i la petja del mestre Ryszard Kapuscinsky, aquestes cròniques contemplen, descriuen, analitzen i reflexionen sobre els grans temes del món africà: històries de guerra i de pobresa, de coltan i de diamants, de tensions tribals i dictadures, del passat de l'esclavatge i dels errors de la descolonització.

"Si alguna cosa hem après de l'holocaust jueu i del genocidi tutsi és que l'abstenció no és una opció, sinó una mena de militància paral.lela que sovint provoca el mateix nombre de morts. No ens podem excloure del present, com no ens podem excloure del planeta on vivim. Participem en l'elaboració de la història, no podem rebutjar el nostre compromís amb el temps que ens toca viure, seria com negar la nostra existència humana."

Un llibre que us recomano per entendre millor el món en que vivim, ja que com diu l'autor nosaltres som part de la història.
Ubuntu. Estimada terra Africana de Nicolàs Valle i editat per Proa.

2 comentaris:

Enric ha dit...

Bones!

Doncs jo, des de Ubuntu linux t'escric aquest missatge, jeje, gràcies per la informació, ja m'ho vaig llegir, està bé que toquin el tema del "vaticà rastafari" a Etiopia, en el llibre, tot i que és una mica exagerat ja que s'ha convertit en el "vaticà" dels boboashantis, una de les branques del rastafarisme, tot i que és cert que actualment triunfen molts cantants bobos, la majoria de rastes van per lliure...

Moltes coses ja les sabia, en aquesta pàgina (http://www.black-king.net) tens info de primera mà i veus l'evolució del moviment bobo!

Vagi bé!

Giovanni ha dit...

este libro me ha gustado mucho. Claro, lo he elegido porque soy un friki linuxero :-) pero también me gustan los libros de viaje en Africa (alguien conoce los de Javier Reverte?).

Me gustaría saber si se planea traducir este libro al inglés o a otros idiomas, para poderlo recomandar.