divendres, 26 de març del 2010

ICE MASTERS !!!

MOLTES FELICITATS MESTRES !!!
ARA SI QUE VEIG QUE AIXÒ D'ANAR TANTES I TANTES VEGADES ALS ALPS US HA CONVERTIT EN ELS AUTÈNTICS ICE MASTERS !!! JE JE JE ESPERO VEURE UN BON PASSE DE FOTOS BEN AVIAT .
SALUT FENOMENUS !!!

dimarts, 23 de març del 2010

temps de DENÚNCIA !!!

Sobre una denúncia :

Ja ha començat la campanya dels purins, i això es nota ... quina pudor de merda ! Bé com ja estem acostumats els camps de la nostra comarca es transformen en abocadors d'aquesta substància tòxica. La meva denuncia es la següent : Ja fa dies que veig que estan tirant merda a un mateix camp. Jo em pensava que l'havien de llaurar un cop acabat però veig que ni van tirant a sobre, i a sobre, i més i més .... Això està davant del mas Coromina pujant cap a Sant Bartumeu. Un camp ja polèmic degut a la talla de bosc que es fa fer per fer-lo, nosaltres l'anomenem el saranguetti de gurb. M'agradaria saber quin protocol tenen aquests industrials del porci.
Vinga moltes gràcies!

la resposta :

Bones ,

ja hem tramitat la teva denúncia i de moment els agents rurals s'han
compromès a fer-hi una investigació.
Esperem que ens mantinguin informats i així també et mantindrem al corrent.

És evident que en un context rural els adobs i l'aplicació de fems als camps és una necessitat, sempre és clar, que es faci en la mesura adequada. El problema és l'excés i la reiteració de l'aplicació en uns mateixos camps. Pel què fa als protocòls dels industrials avui dia passen sovint per pactar amb granjes que ja existeixen, via un acord que es diu d'integració que consisteix més o menys en el següent: A la granja li arriba el pac garrins joves, servei veterinari intensiu i el pinso d'engreix hormonat (tot això de la mà dels industrials integradors del sector: pinsaires o grans càrniques) passats uns 6 mesos aquests integradors se'n duen els porcs a matar i a fer canals porcines. Així el pagès passa a ser una espècie d'assalariat amb un sou fix (sovint a tant el porc) així tendeix a acumular el màxim de porcs possibles i a ampliar
granjes i sovint a contractar peons-treballadors. Segons el cas l'industrial també es cuida de gestionar els purins que genera el procés d'engreix però sovint és la mateixa granja integrada qui se'ls ha d'empassar i col·locar-los on pot. En teoria es presenten plans de dejeccions que fa que cada granja justifiqui a quines terres aplica els purins i amb quina densitat i si no ha de portar-ho a plantes de tractament. Això genera un boom burocràtic i a múltiples trampes en la realitat. El control que existeix és molt feble i en canvi les conseqüències les paguem tots amb la pèrdua dels aqüífers subterranis i les molèsties que poden ocasionar.

Gràcies per la teva denúncia i la teva confiança.
Et mantindrem informat.

Atentament,

Grup de Defensa del Ter

Eus aqui i des de fa temps que paguem tots i el venefici es de pocs. Ai ! l'anomenat progrés econòmic. Hem privatitzat tot el pais i ara ens n'adonem del gran error; privatitzar per fer-ho més competitiu ... i una merda !!! privatitzar significa i és hipotecar el pais al gran deute. És fer-se de la societats egoistes, del burru l'últim, de l'estafa, de la destrucció de la societat del benestar ... és crear un nou esclavatge . Si sona dur però; LA CRISI SEMPRE ES PELS POBRES !!!
Proposo actuar i denunciar, fa falta per crear un futur millor !

diumenge, 21 de març del 2010

Via ALI'S PLACE

Al blog d'en Vilaplain i trobareu la primera ressenya d'una de les vies obertes al Wadi Rum. La Ali's Place. Una petita joia del desert jordà. http://vilaplain.blogspot.com


dimarts, 16 de març del 2010

St PATRICKS

Que tingueu un bon dia de Sant Patrick ! i preneu-vos una cervesa a la seva salut.