dijous, 27 de novembre del 2008

Atacs per totes bandes !

Montrebei està en perill! això és més que un fet! per un cantó venen a la gent que els escaladors som una especie antinatural que espanta els ocells . Llavors per l'altre banda te la foten ! Els ecofeixistes del capital ataquen de nou. Semblava que el tema de construir una presa d'ENDESA al seu congost ja estava tancat, però ves per on, només esperen que la gent es refredi per tornar amb els seus negocis corruptes, tan naturals. I els politics (els més verds i tot), la fundació territori i paisatge de la Caixa de Catalunya (bonic nom s'han posat)... no pensen dir ni PIU ! Eus al contrari en són complices. Això ja no s'aguanta per enlloc fins a dalt de tot d'aquest tipus de gent . Que no ens passi com la linea de molta alta tensió MAT que ens han imposat, i que ja infecta el nostre paisatge a tort i a dret. Aquest n'és l'article publicat ahir . +info a : www.ipcena.org

dilluns, 17 de novembre del 2008

THE VALLEY HighDefinition

He desobert aquesta pàgina a partir d'un bon amic l'Edu Cubi, si heu estat a Yosemite flipareu i us vindrà la NOSTALGY de nou. El link es el seguent : http://www.yosemite-17-gigapixels.com/ . Hi ha 5 fotos, si les voleu veure en detall, clickeu a la opció "view in HD view" (la de baix de tot), i instal.leu-vos el petit "programet" que us permetra veure-les "a lo grande". Una vegada instal.lat, podeu fer uns zooms brutals!! És increïble el nivell de definició d'aquestes fotos.

diumenge, 16 de novembre del 2008

Montrebei - via 7 venas

Aquest cap de setmana tan assoleiat l'hem aprofitat per escalar un magnífica via a la paret d'aragó de Montrebei, la 7 venas. Oberta per en Luis Alfonso i l'Oriol Baró. La via ataca directament la paret per la seva vessant més oest entre les vies Santiago Domingo i Cistus Albidus. Amb llargs de molt bona roca, amb magnífiques vistes de la paret de Catalunya, amb una dificultat màxima obligada de 6b i un Ae alliberat que podria ser un 7a+, també amb dos llargs exepcionals de diedre (un 6c de continuitat i un 6a+ de pur rouge), amb passos de placa, de fisura i de bloc... i sobretot amb molt bona companyia; amb el meu apreciat amic Cruells (que feia dies que no feiem cordada plegats), i seguits dels dos fieres Vilaplana i Ciscu. Aquí en teniu la ressenya. I alguna foto que hem pogut tirar d'aquesta fabulosa i salvatge paret. Us animo a que la repetiu !

dijous, 13 de novembre del 2008

Escalant Castells




La plaça està plena, quin bullici de gent, llavors, de mica en mica comença a enlairar-se, es fa el silenci i comencen a sonar les gralles. Els nervis es noten a flor de pell. És que s'està traçant part de la nostra història, de la nostra tradició. Com si es tractes d'una gran escalada, el castell va agafant forma, una bona folre i manilles anuncien que tindrà unes bones dimensions, que la cosa promet, després, terços, quarts, ... i s'enlaire amunt, molt amunt. Em suen les mans. La plaça s'empapa d'aquest nerviosisme i comença a cridar. Això es un 3 de 10! el primer de la història Castellera. L'anxeneta fa el pas final i la plaça enboigeix d'alegria !!! jo m'emociono, sempre m'emocionen els Castells. M'hagués agradat ser allà ! ara fa deu 10 anys del nostre gran Castell. El 3 de 10 amb folre i manilles. Llarga vida als Castellers !!! I m'ha agradat recordar-lo en aquesta entrada, la que fa 200 del blog Atreparts "en un món màgic".
Perquè en l'escalada , en els castells, en la vida ... no ens falti aquesta xispa que ho fa tot màgic.

més castells històrics a:
un altre 3 de 10
Pilar de 8

Castellers de Vilafranca

dimarts, 11 de novembre del 2008

Lagartija films



... un bon video de la festa-trobada a Montrebei ! a càrreg del nostre Lagartija Men. Jo estic preparant el de la Mouses Tower quan el tingui llest ja el publicaré.

dilluns, 10 de novembre del 2008

Aplec Escalador Montrebeià

Quina passada! quants escaladors d'arreu al paller de Montrebei, es que al voltant de 3 bones fougueres s'hi ha aplagat molt bon ambient. De Catalunya, de França i part de l'estranger. Trobades com aquesta són l'excusa perfecte per tornar a trobar-se amb companys i companyes de cordada que feia temps que no veiem. D'aqui poc tots cap Amposta! mentrestant a escalar fort! Us deixo amb algunes fotos de la festa : ÀLBUM DE FOTOS DE L' APLEC A MONTREBEI

divendres, 7 de novembre del 2008

Pascal Comelade dibuixat per Max

Max (últimament guardonat amb el Premi Nacional de Còmic 2.007 i amb els premis a la millor obra, al millor dibuix i al millor guió del Saló del Còmic de Barcelona 2.007) s'acosta en aquesta narració gràfica al món surrealista de Pascal Comelade. El propi Pascal Comelade ha creat la banda sonora d'aquest periple iniciàtic seleccionant una dotzena de temes dels 25 concerts que va gravar en el seu gira de 2.006. El resultat és un CD totalment inèdit: “El Stenway a la guillotina” que combina a la perfecció amb les imatges creades per Max.
Ho edita discmedi dins la col.lecció music comic collection

dimecres, 5 de novembre del 2008

26è Cinema de Muntanya de Torelló

Com cada any en aquestes dates ens arriba el 26è Cinema de muntanya i aventura de Torelló. Podrem veure-hi diferents films d'alpinisme i escalada, entre d'altres modalitats. Totes les projeccions es realitzaran del 14 al 23 de novembre al teatre Cirvianum. Aquest any està homenetjat al alpinista Norman G Dyhrenfurth. En teniu més informació a :
o bé baixar-te el PROGRAMA amb pdf

Energia positiva

Ell, en Ricardo, feia ganxo amb un bon piano a la carretera dels voltants de Benasc. Encara no el coneixiem però vam parar. - A donde vas ? -Voy a l' Aneto. -Pues nosotros también, sube con nosotros . I així va començar aquesta gran amistat, del moment precís, d'un instant. L'any 2003 vam visitar la Cordillera Blanca i en vam poguer escalar alguns dels seus espectaculars pics aconsellats per un gran coneixedor de les seves muntanyes, en Ricardo. Aquests dies gràcies al casament de la seva germana a Holanda, i d'un permis de visat, ens ha pogut visitar aquest cop ell a nosaltres. Quina merda aquesta burocràcia que posa través a les bones relacions. Nosaltres ho tenim molt bé per anar al Perú, el visat a l'aeroport. Un Peruà ho té complicadíssim per venir aqui, traves i traves per aconseguir-ne un. Total, que ens hem fet un fart de piar sobre muntanyes, escalades i nous projectes. Ganes de tornar a la Cordillera Blanca i poder escalar juntament amb ell m'han quedat quan ens em despedit.
Se però que tard o d'hora hi tornaré INCHA-ALLA!
També he pensat que si el món fos una mica més obert de ment, situacions com aquesta es podrien reproduir arreu, seria bonic no? Me'n vaig de viatge i sempre que en torno veig que la nostra societat necessita un canvi a marxes forçades, potser la crisi ens pot ajudar a recuperar uns valors de la vida que molta gent ha perdut des de fa temps. Desempellagar-nos de les falses pors que sembren societats de consum desmesurat, unir-nos més, ajudar-nos enlloc de ser tant egoistes. Deixar-nos d'egocentrismes i de fames que no porten enlloc. Ser i viure, sentir i emocionar-se ... deixar-se anar ! Viure positivament! en definitiva saber escoltar el nostre cor.

MONTREBEI AGAIN !

Bé, la festa, trobada d'escaladors amics, castanyada ... a Montrebei, serà aquest cap de setmana els dies 8 i 9 de Novembre. Us hi esperem a tots i a totes ! je je je

diumenge, 2 de novembre del 2008

XESCA.ORG

Aquesta és la plataforma ideal per crear un cens d'escalarors i escaladores de Catalunya. Es va crear per fer pinya envers els problemes que ens poden afectar al nostre col.lectiu. Actualment ja som més de 1000 escaladors censats, i faltes tu? et passo la web perquè us hi pogueu regisatrar http://www.xesca.org/ i recorda que l'unió fa la força !

barbies escaladores !

Aqui les tenim a elles, encantadores ! les grimpadores!
part de les BARBIES CLIMBERS TEAM !