dimecres, 30 d’abril del 2008

Columbia Icefields

No me'n puc estar ! Si voleu veure unes bones fotos d'un bon amic, feu una ullada al següent enllaç: EL TIETS A AMÈRICA. Des del Canadà ens arriben aquests paisatges que hem trobat tan a faltar en el nostre hivern. L'ascenció al Mount Columbia ... no hi han paraules !

Va de Concursus, de Còmic

Si t'agrada dibuixar còmics , aquí van tres convocatòries que tindran lloc al llarg d'aquests dies. Podeu clickar als següents enllaços i en rebreu més informació. El primer és el Concurs de còmic de Calldetenes llavors tenim el de Cornellà i per últim el Festival de Còmics de Torroella i l' Estartit. Cal destecar que els premis són importants.

diumenge, 27 d’abril del 2008

Yvonne, princesa de borgonya

"El públic, situat a banda i banda, forma part de la funció gràcies a la il·luminació i a alguns gestos de complicitat dels intèrprets. Lluny de l’artifici i la gratuïtat, Ollé aposta pel minimalisme absolut i aquí sí, menys és més (...). Una escenografia signada per Jon Berrondo que recordarem durant molt de temps. Ollé esquitxa la verborrea existencial del príncep (Ivan Benet) amb sobiranes pallassades. les d’un rei (Lluís Marco) i una reina (Àngels Poch) que provoquen les riallades del respectable."
La veritat, he disfrutat molt veient aquesta obra de teatre, a més, ara feia temps que no hi anava i aquest cop no hi havia excusa. Un bon amic hi feia de princep.

Montrebei - A vista cansada

Bé, aquí en teniu una de nova a Montrebei obra d'en Pastes i en Piju. Tothom vol deixar empremta a la gran paret de Catalunya, ja que constantment s'obren vies noves. Tot i que ara ja només queden les difícils i sostingudes plaques, i amb les ganes que hi han d'obrir aquesta temporada en cauran unes quantes més.

dissabte, 26 d’abril del 2008

Savassona Trapezzi i Rock

Un dia qualsevol ... Havent dinat haviem quedat amb en Page per anar a tibar a Savassona. Resulta que venien uns seus collegues de BCN. Bé o sigui que el dia prometia. Un cop a la nostra estimada escola, dos furgos, tres furgos, 5 cotxes... Molta penya; catalans, francesos, espanyols. Ambient assegurat ! Savassona s'està internacionalitzant, què hi farem, mentre predumini el respecte i el bon rollo, benvinguts siguin. Bé, quin dia ! un sol de primavera espaterrant. Hem començat a escalar gradualment, llavors s'han ajuntat a la festa en Furri bro i en Guasc. Tiba que tibaràs, ara aquí ara allà, que si romos que si regletilles. Entre dels blocs xulus que han sortit el Camell Inverit (o així li dic jo) esperó romeru total. Al final ultra-mega-petats, és el que té un bon dia de Boulder. Tot marxant per alegrar-nos el dia una vaca ens ha parit al bell mig del camí. Fins aquí ... un dia qualsevol. Però després cap a la Pèrgola a veure un espectacle de Trapezzi, es increible. Que visqui el circ ! i llavors a fer una birra al Santuari amb en Jordi i la Gemma, de seguida m'han pujat al cap, ja que les birres del santuari són triples de malta i enlloc de agafar-nos-ho en calma el que hem fet ha estat anar fins a festa major de Balsereny. Perquè fins a terres del berguedà? per veure BARRICADA, ja té pebrots la cosa ! I com ens advertia el seu cantant-baixista "Bienvenidos esto es una noche de rock and roll" així ha estat. Al cap de 5 temes ja no recordo res més, devia beure una mica massa ja que avui tinc ressaca.




dijous, 24 d’abril del 2008

Utah


La primavera ja comença a donar els primers bons fruits a Canyonlands i Zion. Ja m'ho imagino, ambient fanatitzant a les fisures més perfectes del món. Per començar 3 repetició de la via Concepción de Dean Potter de part de la seva estimada Steph Davis al Day Canyon. També ja fa uns dies Alex Honnold escalava en lliure i solo integral la gran ruta de Zion, Moonlight buttres. Podeu seguir l'ambientassu a : http://www.climbing.com/


dimecres, 23 d’abril del 2008

Nous Espais

Hola que tal! només comentar-vos que he posat dos nous espais al meu blog el primer està dedicat als meus dibuixos ÀLBUM de CÒMICS, de mica en mica els aniré escanejant i penjant. Segonament trobareu una nova ràdio al final del meu Blog, per activar-la només haureu de fer un click al play. Segons quina entrada tindrà música personalitzada, al final de l'entrada hi haurà un mini-reproductor. Doncs res més, Salut companys!

Sant Jordi


Fem que Sant Jordi sigui més que un llibre i una rosa.

Projeccions

Molt bones aquest divendres tindrà lloc a Roda de Ter dues de les projeccions del incansable escalador Osonec Miquel Casas, un veterà que dona molta guerra a les noves generacions. "De Montserrat a l'Himalàia" i "Escalada en solitari al morro de l'Abella" les dues projeccions que ens passarà.

dilluns, 14 d’abril del 2008

Còmic - GIPI

Gipi n'és un dels grans del còmic! les seves il.lustracions una gran obra d'art que desperta tots els sentits, per la seva tècnica i pel seu desenvolupament. A les meves mans me'n van arribar dos d'elles Eterior Noche i Apuntes para una historia de guerra. Boníssims !!! El seu blog per un primer contacte és el següent : http://giannigipi.blogspot.com/

dissabte, 12 d’abril del 2008

la MAT i el Castell d'en Boix

La sorpresa que ens vam endur tot anant a fer boulder al Castell d'en Boix. Les obres de la MAT ja han començat ! El camí estava esperracat, i un cop dalt del primer turó les obres es feien evidents. Han començat a fer el forat pels fonaments d'una de les torres que invadirà el nostre paisatge, han començat a destrossar ... però això no es pot acabar així ! http://www.nomat.org/

divendres, 11 d’abril del 2008

Oceans ...

"Viatjar sempre és una forma de destinació, deia l'escriptor nord americà Richard Ford. Marxar lluny -deia- permet a les persones ser menys el centre de les coses, una cosa que ningú no pot assolir al propi país. El concepte de pàtria és ja, en si mateix, l'antítesi d'aquest sentiment. A casa nostra tot gira al nostre entorn, al voltant de les nostres aspiracions i del que esperen els altres de tu. En viatjar, ens allunyem de l'epicentre de la nostra vida i podem mirar cap a dins nostre sense obstacles ni filtres."
"A mesura que avances, oblides el drama de la partida i la noció del fracàs. El camí ens invita al descobriment, convoca sorpreses i ens apropa a l'enigma de l'arribada. Marxar és una mica morir, i arribar és renéixer."

dimecres, 9 d’abril del 2008

Cels de safir. Edu Sallent

Aquesta setmana tindrà lloc la presentació de Cels de Safir. Les ascencions catalanes més emblemàtiques als 14 vuitmils. de Eduard Sallent. Un llibre publicat per Cossetània Edicions. La primera cita serà aquest dijous 10 d'abril a la llibreria Altaïr de Barcelona a 2/4 de 8 del vespre. A més comtarà amb una taula rodona amb la intervenció dels alpinistes Ester Sabadell, Jordi Coromines, Eloi Callado, Josep Noguera, Òscar Cadiach, Lluís Ràfols, Jordi Canyameres, Nil Bohigas i Carles Vallès. La segona cita ens queda més a prop serà el divendres a 2/4 de 9 del vespre a la llibreria Muntanya de llibres de Vic, la presentació anirà a càrrec de Xevi Cordacans, responable de la llibreria.
" Tothom sap l'alt nivell de què sempre ha gaudit l'alpinisme català. No solament pel seu llarg nombre d'ascencions i primeres, sinó també pel seu alt grau de compromís, dificultat o envergadura en què s'ha dut a terme ... Catorze històries amb un sentit comú: La passió per la muntanya, que va més enllà del merament esportiu. Alguns són relats dramàtics d'ascencions quasi impossibles. Altres, boniques històries d'amistat i convivència. Sempre però, viscudes amb la humilitat i respecte de qui descobreix quelcom meravellós."

Vies Noves

Eus aquí tres vies noves obertes recentment per la penya escaladora jove d'osona. Són obra d'en Marcel i d'en Xevi. Una a Montrebei, l'atre a Sant Gervàs i la última a Vilanova de Meià. Vies compromeses per genaracions noves !





dimarts, 8 d’abril del 2008

Llibre UBUNTU de Nicolás Valle

Ubuntu. Estimada terra africana és un conjunt de viatges i reportatges sobre la història contemporànea del continent negre, ordenats en un fil narratiu que els dóna vivacitat extraodinària. Rere el model i la petja del mestre Ryszard Kapuscinsky, aquestes cròniques contemplen, descriuen, analitzen i reflexionen sobre els grans temes del món africà: històries de guerra i de pobresa, de coltan i de diamants, de tensions tribals i dictadures, del passat de l'esclavatge i dels errors de la descolonització.

"Si alguna cosa hem après de l'holocaust jueu i del genocidi tutsi és que l'abstenció no és una opció, sinó una mena de militància paral.lela que sovint provoca el mateix nombre de morts. No ens podem excloure del present, com no ens podem excloure del planeta on vivim. Participem en l'elaboració de la història, no podem rebutjar el nostre compromís amb el temps que ens toca viure, seria com negar la nostra existència humana."

Un llibre que us recomano per entendre millor el món en que vivim, ja que com diu l'autor nosaltres som part de la història.
Ubuntu. Estimada terra Africana de Nicolàs Valle i editat per Proa.

dilluns, 7 d’abril del 2008

"La Torratxa" ja està inaugurada. Aquest dissabte 5 d’abril, es van obrir les portes del centre social, donant el tret de sortida al projecte juvenil. Feia molt de temps que VIC necessitava una iniciativa com aquesta, amb empenta i autogestió! El blog de la Torratxa, on podreu seguir totes les activitats que s'aniran preparant, és el següent : http://centresocialvic.blogspot.com/
Només ens queda dir que per molts anys poguem disfrutar de tot el que s'hi sembra.

Quin Bullici !

La cosa està que bull! i només acabem d'entrar a la primavera. Quin bullici !!! Uns han tornat de Taghia (Marroc) amb dos vies obertes super potents i exposades, l'african bereber wall i la via dels Barbars. Els altres que marxen rumb cap a Estats Units a retrobar el monstre de les fisures , a Indian Creek i a tota la zona de Moab . D'altres increpant les inclemències del temps a Montrebei... Vaja que costa seguir aquest ritmne. Cada cop més i més. Això promet si més no com a espectador (je je je). Osona tiba fort !

diumenge, 6 d’abril del 2008

Ca la NISETA - Fuerteventura

Hola que tal! ja torno a ser aquí. He estat durant 10 dies a casa la nostra gran amiga, la Niseta. Ella des de fa un temps que està passant els hiverns més càlids. Doncs nosaltres juntament amb en Quim i la Mireia, també hem volgut fer una entrada ben primaveral a bones temperatures. Hem passat uns dies de molta tranquilitat, rodejats de bon ambient, bons amics, bones onades, algun que altre boulder, alguna festola, 36 graus de temperatura màx. , banyadetes i surfejades a l'atlàntic ... què més es pot demanar ? Vaja, no gaire res més. Ja que han estat uns dies de bona felicitat. Si en voleu veure alguna foto només heu de clickar el seguent enllaç FOTOS FUERTEVENTURA

Pais de gel


Bé una de calenta i ara una de freda ! Del nostre amic que ens fa dentetes de tan en tan des del Canadà, ell diu : "El món està molt mal repartit: nosaltres que som uns estevets del gel, varem tenir l'oportunitat d'anar a un autèntic palau... Que, per ser francs, ens va superar per golejada! " i podeu seguir-lo a El tiet a Amèrica.